Webdesign

Websites moeten er niet alleen mooi uit zien maar vooral ook functioneel zijn. Bij CreativPixel bent u aan het juiste adres voor een website op maat.

Webdesign

Voorbeelden

Bekijk voor voorbeelden van webdesign ons portfolio.

Voorbeelden bekijken ›

Met veel passie en vooral ook plezier voorziet CreativPixel in het ontwerpen en bouwen van websites voor particulieren en bedrijven. Onderstaand een voorbeeld van een typisch ontwikkeltraject zoals u dat van CreativPixel kunt verwachten.

Ontwikkeltraject

Aan het einde van iedere stap zal er met u overlegd worden of aan alle eisen is voldaan. Een stap moet voltooid zijn om aan de volgende stap te kunnen beginnen. Op deze manier worden problemen die aan het eind van het traject op zouden kunnen treden van tevoren afgevangen.

Bepalen informatiebehoefte

Om te bepalen welke informatie er op de website aangeboden dient te worden en aan wie deze informatie gericht moet worden zal in overleg met u de informatiebehoefte worden bepaald. In deze informatiebehoefte moeten de volgende zaken duidelijk naar voren komen:

  • Wat u met de website wilt communiceren.
  • Wat uw potentiële klanten uit de website willen halen.

Doel van het bepalen van de informatiebehoefte is tevens u na te laten denken over welke pagina’s er op de website moeten komen en welke informatie daar aangeboden moet worden.

Opzetten prototype

De volgende stap in het ontwikkeltraject is het maken van een prototype. In het prototype dienen de volgende zaken vast te worden gesteld:

  • Paginastructuur (Welke pagina’s komen er in de website).
  • Content (Wat komt er op de verschillende pagina’s te staan).
  • Navigatie ontwerp (Hoe is er door de website te navigeren).

Uiteindelijk vormen al deze elementen samen een klikmodel waarin u (via een webbrowser) kunt ervaren hoe de website zal gaan functioneren. Het prototype zal nog geen opmaak bevatten.

Creëren grafisch ontwerp

Op basis van de keuzes die gemaakt zijn bij het ontwikkelen van het prototype wordt er vervolgens een grafisch ontwerp gecreëerd. Bij het maken van het grafisch ontwerp zal er rekening worden gehouden met uw wensen aangaande het volgen van de bestaande huisstijl.

Opstellen XHTML / CSS templates

Het grafisch ontwerp dient vervolgens vertaald te worden naar XHTML / CSS templates. XHTML is een opmaaktaal voor specificatie van documenten voor het internet en zorgt ervoor dat uw pagina’s door de verschillende webbrowsers weergegeven kunnen worden. Standaard worden pagina’s met zeer weinig opmaak weergegeven door webbrowsers. Om uw website vorm te geven dient hiervoor een CSS stijlblad te worden gemaakt. Omdat niet alle webbrowsers CSS op dezelfde manier interpreteren dient de website compatible te worden gemaakt met de verschillende browser. Hiervoor moeten specifieke stijlbladen worden gemaakt. In eerste instantie zal de website compatible worden gemaakt met de volgende webbrowsers:

  • Internet Explorer 7
  • Internet Explorer 8
  • Firefox
  • Safari
  • Chrome

In overleg is ook ondersteuning voor Internet Explorer 6 mogelijk, hier zijn echter wel kosten aan verbonden.

De XHTML templates zullen online worden gezet zodat u vanuit uw webbroser al vast kunt ervaren of de website naar wens is. De websites die wij maken zijn volledig XHTML en CSS valide en voldoen aan de W3C standaarden.

CMS instellen

Om te zorgen dat u of iemand binnen uw bedrijf de website kan beheren en de informatie up-to-date kan houden zal de website worden opgezet aan de hand van een CMS (Content Management Systeem). Voor de ontwikkeling van websites maken wij gebruik van WordPress. Lees meer over hoe u middels het gebruik van WordPress uw website eenvoudig actueel kunt houden.

Het instellen van het CMS bestaat uit het aanmaken van de verschillende pagina’s, installeren van modules (zoals een formuliermodule en een fotogalerijmodule) en het implementeren van de XHTML / CSS templates binnen het systeem.

Afronding

Nadat het CMS is ingesteld voor gebruik zal een testversie van de website online gezet worden. U kunt de website vervolgens testen en eventueel online de inhoud van de pagina’s aanpassen voordat de website beschikbaar wordt gemaakt voor publiek. Het is erg belangrijk dat alle onderdelen van de website uitgebreid getest worden. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de website voldoet aan de overeengekomen en gewenste functionaliteit.

Als de website uiteindelijk goed bevonden is zal deze definitief online worden gezet. Ten slotte wordt er nog zoekmachineoptimalisatie uitgevoerd zodat uw website goed vindbaar is via de verschillende zoekmachines op het web.


Meer informatie

Voor meer informatie over webdesign, het implementeren van een CMS in uw bestaande website of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.